Mijn wielrenpetjes verzameling  heb ik onderverdeeld in categorieŽn zoals, profteams, amateurclubs, toerclubs, enz.  Dat is voor mij gemakkelijker om een goed overzicht te houden.
 

Gezocht: Wielrenpetjes!                   

Eerst zal ik mij voorstellen, ik ben Hans Kooijman en mijn grote hobby is het verzamelen van wielrenpetjes. Ik heb er nu al meer dan 1900. U vraagt zich waarschijnlijk af hoe ik daartoe gekomen ben. Dat zal ik dan hier uit de doeken doen.

Zelf ben ik altijd actief geweest (en eigenlijk nog steeds) met fietsen. De laatste tijden met het rijden van toertochten, maar daarvoor reed ik als recreant veel wedstrijden. Omdat ik al sinds jaar en dag een wielrenpetje draag, gebeurde het dat ik zo'n 5 verschillende soorten petjes in mijn bezit had. Dit nu was eigenlijk de start van mijn verzameling.

't Begin gaat snel.
In het begin gaat het supersnel, maar dat gaat zo met iedere verzameling. Om de verzameling zo groot mogelijk te maken benader ik ook alle gespecialiseerde rijwielzaken met de vraag of zij nog iets van mijn gading hebben. Soms zijn er rijwielzaken die een eigen petje uitgeven. Dat vind ik het mooiste want daar is er maar ťťn van. Ook zijn er al zaken die petjes voor mij bewaren, en daar ga ik dan meestal eens per jaar heen.

Verder schrijf ik alle profploegen en kleding firma's aan. Meestal zijn de reacties erg positief en krijg ik meer dan alleen maar een petje, bijvoorbeeld een proviandtasje, foto en folders van de sponsor. Je moet wel geduld hebben want soms duurt het maanden voor je bericht terug krijg. Dat is niet erg, maar het gebeurt ook wel dat je nooit meer iets hoort. En dat is dan typish een geval van pech hebben. Ik stuur namelijk altijd postzegels mee voor de verzendkosten., en die ben ik dan kwijt.

Verder ga ik naar veel wedstrijden, vooral die van de profwielrenners, en af en toe naar een ruilbeurs van wielrenartikelen. Daar tik ik ook de nodige petjes op de kop. Zelf denk ik dat ik de enigste verzamelaar van petjes ben in Nederland. Ik plaats wel advertenties in wielrenbladen, maar ik krijg eigenlijk nooit een reactie. Dat vind ik wel jammer omdat ik veel petjes dubbel heb en graag zou willen ruilen.

Mocht U een petje hebben waar U geen raad mee weet? Of U verzamelt zelf ook? Neem dan contact me me op!

Op de foto rechts kun je een klein gedeelte van mijn verzameling zien in een grote kast. Ik heb de wielrenpetjes opgestapeld in verschillende catogarieŽn: Profclubs, bekende renners, amateurclubs, Agu, fietsmerken(onderdelen), fietszaken en diversen.

Het kan gebeuren dat de titels van de petjes niet helemaal kloppen, dat komt omdat er dan meerdere sponsors op staan.

Hans Kooijman
't Veld (NH)
tel: 06 18141700
hans@wielrenpetjes.nl

 

 


www.wielrenpetjes.nl

 

Monitored by BelStat - Your Site Counts